YEAR IN BULGARIA

YEAR IN BULGARIA

Friday 18 October 2013

School

Hello
Tahtsin kirjutada koolist. Meil on klassis 26 õpilast. Palju meid koolis kokku on ei tea kahjuks. Hinded on 6 - 2ni. (Sellega tuleb alati meelde, et me ju ütlesime eestis õpetajale, et pange ikka 6.) Kooli nimi on 88 соу "димитър попниколов". Kool on mu kodust vähem, kui 10 minutit jalutada.
Tunnid hakkavad 13.30 päeval. Mõnus jah saab magada. Lõppevad kuue või seitsme ajal õhtul. Ja kuna ükskord pool klassi arvas, et matemaatika jääb ära, sest õpetaja jäi ikka palju hiljaks on meil nüüd neljapäeviti esimene tund matemaatika, mis algab 12.30. Okei tegelikult ma ei tea kas on nüüd päris sellepärast või ei.
Õpetajad tunduvad vabamad kui meil. Ütleme juba, et kui õpetaja närib tunniajal nätsu, see ütleb kõik. 
Kehalise kasvatuse tund meil on aga selle ajal oleme me all jõusaalis, mis on meile tasuta mingil teatud aegadel. Matemaatikas ma vahepeal saan aru ja vahepeal jälle mitte, kuna kõik on bulgaaria keeles, siis ma vahepeal ei saanud aru mis teema meil on. heh. Meil on ka selline aine nagu informaatika aga, kus me kirjutame powerpointe maha ja vahepeal teeme mingite programmidega midagi. Otseselt ei anna see midagi pluss pooled arvutid ei tööta. 
Koolis on meil veel turvakaamerad ja turvamehed (i think). Meil võiksid ka olla, sest see mis koolides toimub on kohutav. 
Tunnid kestavad 40 minutit ja vahetunnid on 10 ja pikem on 15 minutit. Söögivahetundi meil ei ole, igatsen täiega seda haljala toitu, mis ei olnud just nüüd parim aga vähemalt sai sooja toitu. 
Koolis on veel 2 puhvetit, ühes saab osta sooje saiakesi ning mõlemas ka muud.
Garderoobi ka ei ole, see tähendab, et käiakse välisjalanõudega ja -riietega klassides.

Päikest 
Mari-Liis :)

No comments:

Post a Comment